WOK Karbon Steel Kamado Joe

Kód: KJ15124922
Novinka
Značka: Kamado Joe
169 € / ks 140,83 € bez DPH
Skladom
Môžeme doručiť do:
29.4.2024
Možnosti doručenia

Rozšírte možnosti svojho grilu Kamado Joe s wokom z novej kolekcie Karbon Steel. Môžete s ním variť, dusiť, alebo pripraviť šťavnaté stir fry. Uhlíková oceľ je rovnako všestranná ako nehrdzavejúca oceľ a vodivá ako liatina. Wok môžete použiť so všetkými grilmi na uhlie.

Detailné informácie

Podrobný popis

Rozšírte možnosti svojho grilu Kamado Joe s wokom z novej kolekcie Karbon Steel. Môžete s ním variť, dusiť alebo pripraviť šťavnaté stir fry. Uhlíková oceľ je rovnako všestranná ako nehrdzavejúca oceľ a vodivá ako liatina. Wok môžete použiť so všetkými grilmi na uhlie.

Všetko, čo potrebujete vedieť o nových výrobkoch karbon steel sme pre vás zhrnuli v našom článku o príslušenstve z uhlíkovej ocele.

Výhody a vlastnosti woku Karbon Steel:

  • vyrobený z vysoko kvalitnej uhlíkovej ocele (tá je rovnako všestranná ako nehrdzavejúca oceľ a vodivá ako liatina)
  • ideálny na stir fry, varenie a dusenie
  • nepriľnavý materiál zabezpečí rýchle a jednoduché čistenie
  • rukoväte z nehrdzavejúcej ocele vám uľahčia servírovanie
  • vo woku varíte odstránením 2-vrstvového stojana Divide & Conquer a vložením stojana pre príslušenstvo
  • je ho možné použiť so všetkými grilmi na uhlie

wok karbon steel kamado joe-príprava-jedla


Starostlivosť o wok Karbon Steel: 

1. Po úplnom vychladení woku utrite všetok prebytočný olej kuchynskou papierovou utierkou alebo handričkou.

  • Na čistenie woku nikdy nepoužívajte abrazívne čistiace nástroje
  • Ak je to potrebné, použite plastovú špachtlu na odstránenie prilepených potravín. Môžete použiť aj soľ a olej ako peeling.
  • Pre veľmi silné znečistenie zohrejte vodu vo woku vodu a nechajte 3-5 minút prevreť. Potom jemne zoškrabte plastovou špachtlou. Buďte pri tom veľmi opatrní, wok bude horúci. Vylejte vodu a wok nechajte vychladnúť.

2. Wok umyte teplou vodou a mäkkou špongiou.

3. Dôkladne osušte absorpčnou papierovou utierkou alebo kuchynskou handričkou. Ak si všimnete jemnú nečistotu na handričke, je to normálne. Sú to zvyšky z oleja po vypaľovaní, jedlu to neškodí a je to prirodzená vlastnosť produktu. 

4. Pred uskladnením naneste na wok veľmi tenkú vrstvu oleja alebo vosku na určeného na konzerváciu kovového riadu. Skladujte na chladnom a suchom mieste. Tenká vrstva oleja ochráni panvicu a pripraví ju na ďalšie varenie.

5. Raz za čas bude potrebné wok vypáliť. Postup pre vypálenie nižšie.

6. Ak v grile pripravujete kyslé potraviny (rajčiny, zázvor, citrusy, kyslú kapustu, víno, ovocie, ...), tak tieto potraviny vo woku nenechávajte dlhšie, ako je potrebné a po dokončení prípravy wok umyte teplou vodou a naolejujte. Kyslé organické látky narúšajú povrch nielen synteticky upravených panvíc ale aj prírodného seasoningu.


Ako vypáliť panvice a príslušenstvo zo série Karbon Steel:

1. Naolejujte wok a pomocou papierovej utierky rozotrite olej po celom povrchu. Používajte oleje s vysokou tepelnou odolnosťou (cca 204°-246°C). Používajte oleje ako napríklad repkový, slnečnicový, rýžový alebo sójový. Napoužívajte oleje ako avokádo, kokos alebo olivový olej. 

2. Wok dáme do grilu na 205°C a necháme ho vypekať približne jednu hodinu. Pred vybratím z grilu nechajte úplne vychladnúť. 

3. Po vychladnutí papierovou utierkou utrite dosucha.

Tip: Wok by nemal byť lepkavý na dotyk. Ak lepkavý je, tak ho znova zahrejte a nechajte prejsť vypaľovaním "seasoningom". 

Riad Karbon Steel nadobudne rôzne vzory po čase používania. Zmena farby a vzhľadu je uplne normálna. Čím tmavší Váš riad je, tým lepšie sú jeho nepriľnavé vlastnosti. 

Dodatočné parametre

Kategória: Doplnky Kamado Joe
Hmotnosť: 3.7 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

kamado_joe_a4b02515c0221759

Inovatívne a dokonalé keramické grily na drevené uhlie pre gurmánov ale aj profesionálov

Príbeh americkej spoločnosti Kamado Joe začal ako víkendové hobby dvoch priateľov, ktorí túžili vytvoriť jedinečný produkt a zdielať tak vášeň z grilovania. Keramický gril Kamado Joe nie je len obyčajný gril, je to gril, pec aj udiareň v jednom.

Kamado Joe nie je iba rad výrobkov ale výsledok toho keď dvaja chlapci, ktorí radi grilujú, vážne uvažujú o vytvorení najlepšieho keramického grilu na svete. 
Kvalita. Inteligentnejšie funkcie. Inovatívnejšie príslušenstvo a dlhoročné priateľstvo. 

Najväčšou výhodou keramického grilu je schopnosť izolácie tepla a tepelného obehu kvôli tvaru vyžaduje oveľa menej celkového tepla.
Nahriaty a pripravený za 15 minút až na 400°C - čo nie je možné pri žiadnom inom grile.
Kamado Joe je dokonalý gril. Jeho keramická konštrukcia a jedinečný okrúhly tvar, spolu s využívaním drevného uhlia znamená, že mäso pripravované v ňom si ponechá šťavnatosť a jemnosť a pochytí pri tom jemnú chuť po grilovaní ako na pravom dreve.