Kožené púzdro pre 16 nožov Vepi

Kód: P16
Akcia
Značka: Vepi
318 € –16 %
46821 kozene puzdro pre 16 nozov vepi
318 € –16 % 265 € / ks 220,83 € bez DPH
Do 7 dní ( na objednávku )
Možnosti doručenia
Originálne ručne vyrábané púzdro, resp. brašna je vyrobená z hovädzej kože o hrúbke 2 mm. Zmestí sa do nej 8 kuchárskych, mäsiarských alebo bbq nožov. Kvalitné opracovanie a výber kože zaručuje celoživotné používanie puzdra za účelom nosenia a uloženia nožov, takže jedinečná sada nožov v tejto brašni sa bude dediť z generácie na generáciu.

Detailné informácie

Podrobný popis

Originálne ručne vyrábané púzdro, resp. brašna je vyrobená z hovädzej kože o hrúbke 2mm. Kvalitné opracovanie a výber kože zaručuje celoživotné používanie puzdra za účelom nosenia a uloženia nožov, takže sa táto jedinečná sada vytvorená z nožov a brašny bude dediť z generácie na generáciu.

(cena púzdra je bez nožov)

Dodatočné parametre

Kategória: Špeciálne nože a doplnky
Hmotnosť: 1 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Exkluzívne a profesionálne nože VEPI

Kováčstvo a obrábanie kovu malo na území Slovenska bohatú históriu. Už starí Slovania boli veľmi zručný v obrábaní kovu a vyrábaní kovových nástrojov na obživu či boj. Značka nožov Vepi spojila vyše 20 ročnú prax v odbore kováč s láskou ku jedlu a jeho príprave a prináša radu exkluzívnych ručne kovaných nožov od vyrezania až po rukoväť. Inšpirácia a dizajn pochádza od Japonských špecialistov v oblasti gastronómie. Kuchárske BBQ nože VEPI  boli ocenené Cechom kováčov a umeleckých kováčov Slovenska ako produkt #1 na Slovensku za rok 2020.

V ponuke sú všetky druhy nožov pre akúkoľvek potrebu krájania. Sortiment zahŕňa čistiace nože, nože na zeleninu, nôž na špikovanie, na porciovanie mäsa, univerzálne kuchárske profesionálne nože ale aj špeciálne nože na steaky, nože na vykosťovanie, nože na filetovanie, nôž na lososa, plátkovací nôž, nože na sekanie byliniek a zeleniny ale aj sekáčik na mäso a kosti. 

Ako vznikajú ručne kované nože VEPI?

Postup práce je vyrezanie tvaru noža a následné kutie vo vyhni pri teplote 2500 stupňov °C. Po dostatočnom nahriati materiálu sa nôž kuje na špeciálnych kovátkach, ktoré zanechajú neopakovateľný vzor na noži. Po kovaní je nutné kalenie, ktoré si robím sám vo vyhni. Kutie v ohni je dôležité, aby sa materiál obohatil o uhlík. Aby dizajn nožov bol jedinečný, nože je potreba ešte načierniť. Brúsenie nožo na pásovej brúske zabezpečí reznú hranu ostrou. Finálny výbrus sa dokončuje na nízkootáčkovej kameninovej brúske, vďaka ktorej je nôž ostrý ako britva.
Rukoväte tvoria podstatnú časť perfektného noža. Vyrobené sú z keramickej hliny ručne a glazované jedinečnou metódou, pri ktorej vznikne krásna krvavo červená až bordová farba.

Kuchárske BBQ nože VEPI sú taktiež praktickým darčekom pre muža, ktorým sa môže pýšiť na grilovačkách a oslavách. Darček v podobe exkluzívnych ručne kovaných nožov VEPI ocenia všetci zberatelia kvalitných nožov ktorým určite nesmú chýbať v zbierke.
vepi_1e1b2644f837d9bb