Podrobný popis
Pripravte so svojom grile tradičnú španielsku paellu, alebo restujte mäso a zeleninu. Panvica Karbon Steel vyniká širokou a plytkou varnou plochou a bude tak ideálnym doplnkom vášho grilu. Nový materiál uhlíkovej ocele je rovnako všestranný ako nehrdzavejúca oceľ a vodivý ako liatina.
Všetko, čo potrebujete vedieť o nových výrobkoch karbon steel sme pre vás zhrnuli v našom článku o príslušenstve z uhlíkovej ocele.
Objavte množstvo výhod:
- vynikajúca pre paella jedlá v španielskom štýle
- vyrobená z vysoko kvalitnej uhlíkovej ocele (tá je rovnako všestranná ako nehrdzavejúca oceľ a vodivá ako liatina)
- rukoväte z nehrdzavejúcej ocele pre ľahkú manipuláciu a servírovanie
- jamky na dne napodobňujú jamky tradičných paella panvíc a zaistia tak, že jedlo rovnomerne pripravíte
- môžete použiť s grilmi Kamado Joe, Big Green Egg, alebo akýmikoľvek grilmi na uhlie
Starostlivosť o Paella panvicu Karbon Steel:
1. Po úplnom vychladení panvice utrite všetok prebytočný olej kuchynskou papierovou utierkou alebo handričkou.
- Na čistenie panvice nikdy nepoužívajte abrazívne čistiace nástroje
- Ak je to potrebné, použite plastovú špachtlu na odstránenie prilepených potravín. Môžete použiť aj soľ a olej ako peeling.
- Pre veľmi silné znečistenie zohrejte vodu v panvici vodu a nechajte 3-5 minút prevreť. Potom jemne zoškrabte plastovou špachtlou. Buďte pri tom veľmi opatrní, panvica bude horúca. Vylejte vodu a panvicu nechajte vychladnúť.
2. Panvicu umyte tplou vodou a mäkkou špongiou.
3. Dôkladne osušte absorpčnou papierovou utierkou alebo kuchynskou handričkou. Ak si všimnete jemnú nečistotu na handričke, je to normálne. Sú to zvyšky z oleja po vypaľovaní, jedlu to neškodí a je to prirodzená vlastnosť produktu.
4. Pred uskladnením naneste na panvicu veľmi tenkú vrstvu oleja alebo vosku na určeného na konzerváciu kovového riadu. Skladujte na chladnom a suchom mieste. Tenká vrstva oleja ochráni panvicu a pripraví ju na ďalšie varenie.
5. Raz za čas bude potrebné panvicu vypáliť. Postup pre vypálenie nižšie.
6. Ak v grile pripravujete kyslé potraviny (rajčiny, zázvor, citrusy, kyslú kapustu, víno, ovocie, ...), tak tieto potraviny v panvici nenechávajte dlhšie, ako je potrebné a po dokončení prípravy panvicu umyte teplou vodou a naolejujte. Kyslé organické látky narúšajú povrch nielen synteticky upravených panvíc ale aj prírodného seasoningu.
Ako vypáliť panvice a príslušenstvo zo série Karbon Steel:
1. Naolejujte panvicu a pomocou papierovej utierky rozotrite olej po celom povrchu. Používajte oleje s vysokou tepelnou odolnosťou (cca 204°-246°C). Používajte oleje ako napríklad repkový, slnečnicový, rýžový alebo sójový. Napoužívajte oleje ako avokádo, kokos alebo olivový olej.
2. Panvicu dáme do grilu na približne 205°C a necháme ich vypekať približne jednu hodinu. Pred vybratím z grilu nechajte úplne vychladnúť.
3. Po vychladnutí papierovou utierkou utrite dosucha.
Tip: Panvica by nemala byť lepkavá na dotyk. Ak lepkavá je, tak ju znova zahrejte a nechajte prejsť vypaľovaním "seasoningom".
Riad Karbon Steel nadobudne rôzne vzory po čase používania. Zmena farby a vzhľadu je uplne normálna. Čím tmavší Váš riad je, tým lepšie sú jeho nepriľnavé vlastnosti.