PAELLA panvica Karbon Steel Kamado Joe

Kód: KJ15124722
139 € / ks 115,83 € bez DPH
Skladom
Môžeme doručiť do:
11.12.2024
Možnosti doručenia

Pripravte na svojom grile tradičnú španielsku paellu, alebo restujte mäso a zeleninu. Panvica Karbon Steel vyniká širokou a plytkou varnou plochou a bude tak ideálnym doplnkom vášho grilu. Nový materiál uhlíkovej ocele je rovnako všestranný ako nehrdzavejúca oceľ a vodivý ako liatina.

Detailné informácie

Podrobný popis

Pripravte so svojom grile tradičnú španielsku paellu, alebo restujte mäso a zeleninu. Panvica Karbon Steel vyniká širokou a plytkou varnou plochou a bude tak ideálnym doplnkom vášho grilu. Nový materiál uhlíkovej ocele je rovnako všestranný ako nehrdzavejúca oceľ a vodivý ako liatina.

Všetko, čo potrebujete vedieť o nových výrobkoch karbon steel sme pre vás zhrnuli v našom článku o príslušenstve z uhlíkovej ocele.

Objavte množstvo výhod:

  • vynikajúca pre paella jedlá v španielskom štýle
  • vyrobená z vysoko kvalitnej uhlíkovej ocele (tá je rovnako všestranná ako nehrdzavejúca oceľ a vodivá ako liatina)
  • rukoväte z nehrdzavejúcej ocele pre ľahkú manipuláciu a servírovanie
  • jamky na dne napodobňujú jamky tradičných paella panvíc a zaistia tak, že jedlo rovnomerne pripravíte
  • môžete použiť s grilmi Kamado Joe, Big Green Egg, alebo akýmikoľvek grilmi na uhlie

Paella panvica Karbon Steel Kamado Joe-priprava jedlaPaella panvica Karbon Steel Kamado Joe-priprava jedla-detail


Starostlivosť o Paella panvicu Karbon Steel: 

1. Po úplnom vychladení panvice utrite všetok prebytočný olej kuchynskou papierovou utierkou alebo handričkou.

  • Na čistenie panvice nikdy nepoužívajte abrazívne čistiace nástroje
  • Ak je to potrebné, použite plastovú špachtlu na odstránenie prilepených potravín. Môžete použiť aj soľ a olej ako peeling.
  • Pre veľmi silné znečistenie zohrejte vodu v panvici vodu a nechajte 3-5 minút prevreť. Potom jemne zoškrabte plastovou špachtlou. Buďte pri tom veľmi opatrní, panvica bude horúca. Vylejte vodu a panvicu nechajte vychladnúť.

2. Panvicu umyte tplou vodou a mäkkou špongiou.

3. Dôkladne osušte absorpčnou papierovou utierkou alebo kuchynskou handričkou. Ak si všimnete jemnú nečistotu na handričke, je to normálne. Sú to zvyšky z oleja po vypaľovaní, jedlu to neškodí a je to prirodzená vlastnosť produktu. 

4. Pred uskladnením naneste na panvicu veľmi tenkú vrstvu oleja alebo vosku na určeného na konzerváciu kovového riadu. Skladujte na chladnom a suchom mieste. Tenká vrstva oleja ochráni panvicu a pripraví ju na ďalšie varenie.

5. Raz za čas bude potrebné panvicu vypáliť. Postup pre vypálenie nižšie.

6. Ak v grile pripravujete kyslé potraviny (rajčiny, zázvor, citrusy, kyslú kapustu, víno, ovocie, ...), tak tieto potraviny v panvici nenechávajte dlhšie, ako je potrebné a po dokončení prípravy panvicu umyte teplou vodou a naolejujte. Kyslé organické látky narúšajú povrch nielen synteticky upravených panvíc ale aj prírodného seasoningu.


Ako vypáliť panvice a príslušenstvo zo série Karbon Steel:

1. Naolejujte panvicu a pomocou papierovej utierky rozotrite olej po celom povrchu. Používajte oleje s vysokou tepelnou odolnosťou (cca 204°-246°C). Používajte oleje ako napríklad repkový, slnečnicový, rýžový alebo sójový. Napoužívajte oleje ako avokádo, kokos alebo olivový olej. 

2. Panvicu dáme do grilu na približne 205°C a necháme ich vypekať približne jednu hodinu. Pred vybratím z grilu nechajte úplne vychladnúť. 

3. Po vychladnutí papierovou utierkou utrite dosucha.

Tip: Panvica by nemala byť lepkavá na dotyk. Ak lepkavá je, tak ju znova zahrejte a nechajte prejsť vypaľovaním "seasoningom". 

Riad Karbon Steel nadobudne rôzne vzory po čase používania. Zmena farby a vzhľadu je uplne normálna. Čím tmavší Váš riad je, tým lepšie sú jeho nepriľnavé vlastnosti. 


Dodatočné parametre

Kategória: Doplnky Kamado Joe
Hmotnosť: 3.2 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

kamado_joe_a4b02515c0221759

Inovatívne a dokonalé keramické grily na drevené uhlie pre gurmánov ale aj profesionálov

Príbeh americkej spoločnosti Kamado Joe začal ako víkendové hobby dvoch priateľov, ktorí túžili vytvoriť jedinečný produkt a zdielať tak vášeň z grilovania. Keramický gril Kamado Joe nie je len obyčajný gril, je to gril, pec aj udiareň v jednom.

Kamado Joe nie je iba rad výrobkov ale výsledok toho keď dvaja chlapci, ktorí radi grilujú, vážne uvažujú o vytvorení najlepšieho keramického grilu na svete. 
Kvalita. Inteligentnejšie funkcie. Inovatívnejšie príslušenstvo a dlhoročné priateľstvo. 

Najväčšou výhodou keramického grilu je schopnosť izolácie tepla a tepelného obehu kvôli tvaru vyžaduje oveľa menej celkového tepla.
Nahriaty a pripravený za 15 minút až na 400°C - čo nie je možné pri žiadnom inom grile.
Kamado Joe je dokonalý gril. Jeho keramická konštrukcia a jedinečný okrúhly tvar, spolu s využívaním drevného uhlia znamená, že mäso pripravované v ňom si ponechá šťavnatosť a jemnosť a pochytí pri tom jemnú chuť po grilovaní ako na pravom dreve.