Olivový olej Transparenza Marina 0,25l

Kód: ST59
Novinka TIP na darček
Značka: Orna
14,90 € / ks 12,42 € bez DPH
Skladom
Môžeme doručiť do:
3.10.2022
Získaný z odrôd olív Leccino a Pendolino. Prinesie späť spomienky na Istrijský morský vánok naplnený slanou chuťou mora, vôňami artičokov a aromatických bylín. Odporúča sa ako korenie na prípravu jedál zo surových rýb a morských plodov.

Detailné informácie

Podrobný popis

Vysokokvalitný olivový olej z oblasti Carigador (Verteneglio) a Zambratija (Salvore) v Chorvátsku v hlinitých pôdach bohatých na vápenec, pôdu obohacujúce o dôležité chemické a organoleptické vlastnosti. Olivy sú ručne zbierané s pomocou hrebeňov a sietí a spracovávajú sa v dvojfázovom mlyne do 6 hodín od zberu. Lisovanie olív prebieha  v ten istý deň, ako sa zberajú, vo vlastnom podniku. 


Použitie v kuchyni

  • cestoviny so špargľou, čerstvou zeleninou a morskými plodmi
  • ryžové a morské šaláty
  • biele mäso, varené ryby, surové ryby a jedlá zo surového mäsa
  • odporúčané ako dochucovadlo do šalátov a varenej zeleniny s ľahkými horkými tónmi
  • zvlášť vhodný pre dochucovanie na tanieri, delikatesy

Skladovanie: Uskladňujte v izbovej teplote na suchom a tmavom mieste, nie v blízkosti svetelných a tepelných zdrojov.

Dodatočné parametre

Kategória: Olivové oleje
Hmotnosť: 0.5 kg
Chemické vlastnosti::
kyslosť: 0.17 %
peroxidy: 6.26 meq O2/kg
polyfenoly celkom: 362.14 ppm
tokoferoly: 213.20 ppm
kyselina olejová: 74.60 %
Nutričné hodnoty na 100 ml::
energia hodnota kJ/kca: 3404/828
Tuky z toho::
nasýtené mastné kyseliny: 16 g
mononenasýtené mastné kyseliny: 69 g
polynenasýtené mastné kyseliny: 7 g
sacharidy: 0 g
z toho cukry, bielkoviny, soli: 0 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Jedinečná stredomorská klíma ideálne zladená s vášňou pestovateľa.
 

Istria situovaná v Stredomorí je jednou z najsevernejších oblastí, kde sa venujú pestovaniu olív. Extrémna, ale privilegovaná geografická poloha umožňuje pri výrobe oleja počas fázy hromadenia oleja v olivovom oleji vysoký obsah kyseliny olejovej, až 75%, čo je výrazne vyššie percento, ako sa dosahuje v iných stredomorských krajinách. Preto patria chorvátske oleje k najlepším na svete.