Kamado Joe Kettle je kotlový gril s veľkým rozdeliteľným roštom Divide & Conquer® s keramikou obloženým ohniskom. Je to ideálny kotlový gril na pomalé pečenie a údenie (vďaka hyperbolickej vložke SlōRoller), ale zároveň si na ňom pripravíte aj výborné stejky pri vysokej teplote (až 375 ℃). Gril určený pre každého, kto potrebuje ľahký prenosný gril s veľkou plochou na grilovanie s výhodami keramického grilu, akými sú nesporne nízka spotreba uhlia, výborný teplotný manažment a dlhá doba grilovania na jedno naloženie uhlia.
Výhody kotlového grilu na drevené uhlie Kamado Kettle Joe:
- Grilovací rošt s priemerom 57 cm poskytuje naozaj veľkorysú grilovaciu plochu aj na väčšie kusy mäsa.
- Flexibilný systém Divide & Conquer umožňuje prípravu jedla pri rôzných teplotách.
- Revolučná hyperbolická vložka SlōRoller využíva silu cyklónového prúdenia vzduchu na reguláciu tepla a dymu pri nízkych teplotách a pomalom pečení.
- Keramické ohnisko zložené zo 6tich častí je odolné voči poškodeniu a perfektne kumuluje teplo v grile aj pri nižších vonkajších teplotách.
- Stabilný mobilný podvozok s odkladacou poličkou a blokovateľnými koliečkami zaručuje dokonalú flexibilitu, vďaka čomu sa dá gril jednoducho presúvať.
- Zložitelné kovové poličky odolné voči hrdzaveniu a aj vysokým teplotám.
- Popol z dreveného uhlia jednoducho vyčistíte vďaka patentovanému vysúvateľnému popolníku.
- Inovatívny komín odolný voči hrdzaveniu pre presné riadenie prietoku vzduchu a tým aj nastavovanie teploty, odolný proti dažďu.
Exkluzívny výškovo nastaviteľný rozdeliteľný rošt DIVIDE & CONQUER
Patentovaný systém Divide & Conquer transformuje skromný grilovací rošť na najsilnejší nástroj varenia a umožňuje mnohé kombinácie pri grilovaní. Zdvojnásobuje varnú plochu a umožní vám pripraviť rôzne potraviny naraz a na rôznych povrchoch.
Hyperbolická technológia SlōRoller
Zásadne mení vzor prúdenia vzduchu vo vnútri grilu, čo spôsobuje, že sa dym otáča okolo jedla až päťkrát viac. Rozdeľovaním dymu a tepla pri zvlnených, recirkulačných vlnách, SlōRoller obklopuje jedlo dymom a zároveň rovnomerne rozdeľuje teplo, čo vedie k zvýšenej chuti a až o 80% redukcii horúcich miest.
- Viac chuti a vône na jedno naloženie uhlia
- Lepšie rozloženie tepla pre nepriame a pomalé pečenie do 260°C
- Až 20 krát viac dymu
- Redukuje horúce miesta v grile pre dosiahnutie lepších výsledkov
- Maximalizuje viac vône po dyme
- Zvyšuje celkovú presnosť teploty v grile
- Zlepšuje prúdenie vzduchu pre presnejšie a čistejšie horenie
Nové AMP keramické ohnisko
Unikátne ohnisko z 5 kusov udržuje teplotu, vzdoruje tlakom a predchádza poškodeniam.
Teplomer
Zabudovaný teplomer pre presné meranie teploty.
Vysúvateľný popolník
Zatiaľ čo ostatné keramické grily používajú zložité vymetanie popola, ktorý sa zhromažďuje pod ohniskom, naše grily používajú patentovaný vysúvateľný popolník. Jednoduchým vytiahnutím tak bez ťažkostí odstránite popol zpod ohniska. To vám výrazne uľahčí a zrýchli čistenie.
Komín s klapkou
Patentovaný celo hliníkový komín s klapkou pre presné riadenie prietoku vzduchu. Odolný proti dažďu, nikdy neskoroduje. Umožňuje vám nielen udržanie teploty, ale aj jej precíznu kontrolu.
Prémiový vozík
Vozík je vyrobený z ťažkej práškovanej ocele a poskytuje tak najvyššiu možnú stabilitu a luxus. Tak isto obsahuje odkladaciu policu pre príslušenstvo a kolieska pre lepšie presúvanie grilu.
Bočné poličky
Praktické bočné poličky, ktoré vám uľahčia proces prípravy jedla a rozširujú odkladací priestor. Sú sklápateľné a výrazne tak šetria miesto.
Čo všetko vám umožní váš gril KAMADO JOE?
Gril Kamado Joe dokáže viac, než ste si kedy mysleli. Široké možnosti prípravy rôznych jedál vás presvedčia o tom, že už to dávno nie je len o grilovaní. Skúšajte, hľadajte a využite všetky možnosti, ktoré vám váš gril a jeho príslušenstvo ponúka.
GRILOVANIE
Keramická konštrukcia a jedinečný tvar spolu s využitím dreveného uhlia zabezpečia, že mäso pripravené v ňom si uchová šťavnatosť a jemnosť a navyše získa jemnú chuť po grilovaní ako na pravom dreve.
ÚDENIE
Tým, že sú dobre utesnené a vedia obmedziť prívod vzduchu z vonku, sú keramické grily ideálne na údenie. Môžete použiť rôzne druhy štiepky a doladiť tak chuť vášho mäska.
Podrobné informácie o tom, čo všetko potrebujete a ako začať nájdete u nás v článku Ako údiť v grile.
DOKONALÉ OPEČENIE
Vďaka izolačným vlastnostiam a schopnosti dreveného uhlia vytvoriť vysoké teploty, váš gril Kamado Joe môže dosiahnuť teplotu až 400°C. To znamená, že na ňom pripravíte dokonalo prepečený steak tak, ako v najvychytenejších steakhousoch.
PIZZA, CHLIEB či KOLÁČ
Prakticky všetko, čo môžete upiecť v klasickej rúre, upečiete aj s pomocou vášho grilu. Mnoho ľudí verí, že pizza pripravená v grile Kamado Joe je najlepšia, akú kedy jedli. Vyskúšajte a presvedčte sa aj vy.
POMALÉ VARENIE A PEČENIE PRI NÍZKYCH TEPLOTÁCH
So svojou schopnosťou kontroly teploty a vďaka efektu dlhého postupného horenia dreveného uhlia je možné používať váš gril aj na prípravu pokrmov, ktoré si vyžadujú pomalé varenie či pečenie pri nízkych teplotách.
- kotlový gril v červenej farbe
- mobilný podvozok
- bočné poličky
- rozdeliteľný flexibilný rošt Divide & Conquer®
- hyperbolická vložka SlōRoller™ pre nepriame pečenie
- keramické ohnisko z viacerých kusov
- vysúvateľný popolník
- teplomer
Technické údaje:
- Hmotnosť: 65 kg
- Priemer roštu: 52,5 cm
- Rozmery: 122 (57 cm šírka grilu) x 63 x 115 cm
Kamado Joe Kettle je kompatibilný s nasledovným príslušenstvom Kamado Joe:
- Doska na nepriame pečenie BIG Joe
- Obojstranný liatinový rošt polmesiac CLASSIC Joe
- Stojan na príslušenstvo CLASSIC Joe
- Ako deflektor (podložku) pod riad je možné použiť pizza kameň JUNIOR Joe